Nyelvi kompetenciafejlesztő tanfolyam

A 12 hónapos tanfolyam célja a résztvevők nyelvi kompetenciájának kibontakoztatása és fejlesztése. Ők részben teljesen kezdő, részben újrakezdő nyelvtanulók, akik felnőttként is érdekeltek egy idegen nyelv alapjainak az elsajátításában.

A tanfolyam célkitűzése, hogy a résztvevők elsajátítsák az angol nyelv hangzásvilágát, szert tegyenek 3-400 szóból álló alapszókincsre, merjenek megnyilvánulni a tudásuknak megfelelő szinten az adott idegen nyelven, képesek legyenek egyszerű információcserére. Alapszinten tudják megfogalmazni gondolataikat, képesek legyenek egyszerű mondatok olvasására, megértésére és megfogalmazására.

A tanfolyam a négy nyelvi alapkészség-beszédértés, beszédkészség, olvasásértés, íráskészség-komplex fejlesztésére épül. Természetesen ehhez szükség van egy jól használható alap szókészletre, amelynek elsajátítása foglalkozásról foglalkozásra történik.

Az angol nyelv hangzásvilágának elsajátítása, az új szavak és kifejezések megtanulása és rögzítése, nyelvtani képzések begyakorlása minden nyelvtanuló számára kihívást jelentenek. Különösen igaz ez a felnőtt nyelvtanulókra, akik esetleg életük során már próbálkoztak nyelvtanulással, de kudarcélmény és sikertelenség okán feladták. Ebből adódóan igyekeztem olyan tematikát összeállítani, amely sokszínű, a mindennapi élethez kapcsolódó témavilágával, sokszor játékos, gyakorlati alapú feladataival, nyelvi élmények megszerzésével és megosztásával fejleszti a tanfolyamra jelentkezett felnőtt nyelvtanulók nyelvi kompetenciáit.

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük